septembrie 16, 2010

DESPRE ÎNȚELEPCIUNE

“Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” [Iacov 1:5]

Dumnezeu spune in Iacov 1:5-6 "Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc..."
''vreunuia dintre noi....'' hmm...eu cred ca nu exista om care sa aiba intelepciunea lui Dumnezeu fara sa i-o fi cerut. Intelepciunea aceasta tainica, doar Dumnezeu o are. Este in posesia Lui, dar, El este bucuros sa o dea si copiilor Lui. Sa ne-o descopere si noua.
Sa nu uitam ca Dumnezeu prin intelepciunea Lui a creat acest Univers cu tot ce contine el. Ai fii putut face tu asta, cu intelepciunea ta? NICIDECUM! De multe ori ne impotmolim la chestii simple...sa nu mai vorbim de cele grele...
Haideti sa vedem ce spune Solomon in Proverbe 2:1-9: "Fiule, DACA vei primi cuvintele mele, DACA vei pastra cu tine invataturile mele, DACA vei lua aminte la intelepciune si DACA-ti vei pleca inima la pricepere, DACA vei cere intelepciune si DACA te vei ruga pentru pricepere, DACA o vei cauta ca argintul si vei umbla DUPA ea ca dupa o comoara, atunci vei INTELEGE frica de Domnul si vei gasi CUNOSTIINTA lui Dumnezeu.
Caci Domnul da intelepciune; din gura Lui iese CUNOSTIINTA si PRICEPEREA....atunci vei intelege dreptatea, judecata, nepartinirea, TOATE caile care duc la bine."
Observati de cate ori se repeta cuvantul "DACA?"
Doar ''daca'' vom sta in ascultare, vom avea intelepciunea lui Dumnezeu.

Felicia P.- Timisoara