septembrie 17, 2010

DESPRE INTELEPCIUNE

"Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.” [Iacov 1:5]

In 1 Samuel 15:22 gasim scris: "Ii plac Domnului mai mult arderile de tot si jertfele decat ASCULTAREA de glasul lui Dumnezeu? ASCULTAREA face mai mult decat jertfele si PAZIREA cuvantului Sau, face mai mult decat grasimea berbecilor."
Totusi in versetul 23 ne invata Domnul ce este NEASCULTAREA, ce amprenta are ea: ''Neascultarea este TOT atat de vinovata ca ghicirea, si impotrivirea NU este mai putin vinovata decat inchinarea la idoli..." Observati ce amprenta are ASCULTAREA, dar NEASCULTAREA?
Haideti sa-L punem pe Dumnezeu in locul lui Solomon, iar pe noi in locul fiului lui Solomon, deci fiecare sa ia in dreptul lui aceste invataturi. Ce simtiti? Simtiti cum Dumnezeu Tatal va vorbeste?
Ce parinte minunat si grijuliu, ce invatator deosebit, la care gasim TOTUL, absolut TOT ce avem nevoie pentru a supravietui in aceasta lume.
1. Acum, realizati de ce este INTELEPCIUNEA atat de valoroasa? Ea are o mai mare valoare decat aurul si argintul; in ziua de azi, oamenii umbla care mai de care dupa aur; daca ai vreun obiect de aur...oaau, ce valoros esti; dar noi?? DACA, (iarasi cuvantul acesta) umblam dupa intelepciunea lui Dumnezeu ?va dati seama ce valorosi suntem? ce comoara minunata avem! asta da, avere!!!
2. Observati ce contine ea? Contine pricepere, cunostinta. Poti sa ai toti banii din lume, daca nu stii ce sa faci cu ei, cum sa-i investesti? Poti sa ai toate darurile spirituale, daca nu stii cand, cum si unde sa le folosesti?
3. De ce avem atata nevoie de ea? De ce trebuie sa o cerem? Avem nevoie, deoarece, aici pe pamant ne confruntam cu multe lucruri, dar nu numai pentru aceasta avem nevoie, ci si pentru a intelege mesajele lui Dumnezeu, pildele Lui, cuvintele care numai Dumnezeu ni le poate talcui.
4.Ce ascunde ea? Ascunde gandurile lui Dumnezeu, ideile Lui, planul Lui cu privire la noi, cu privire la Imparatia cereasca, cu privire la felul cum sa luptam, lupta cea buna (asa cum a luptat Pavel)...

Concluzie:
Intelepciune inseamna DUMNEZEU!!!!! si cu asta cred ca am spus TOTUL.
''Fiti intelepti caci si EU sunt intelept''.
''Fiti dar intelepti ca serpii si fara rautate ca porumbeii.''


Felicia P.- Timisoara