decembrie 10, 2010

LEGEA DOMNULUI ESTE DREAPTA

"Frica de DOMNUL este curata si tine pe vecie. Judecatile DOMNULUI sunt adevarate, toate sunt drepte. Ele sunt mai de pret decat aurul, decat mult aur curat; sunt mai dulci decat mierea, decat picurul de faguri." [Psalmul 19:9-10]

De cate ori de-alungul istoriei omenirii Cuvantul Lui Dumnezeu nu a fost dispretuit, urat, nerespectat sau ignorat? Cu toate acestea, el continua sa existe si astazi. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu vesnic, neschimbator. Prin urmare, judecatile Sale drepte sunt vesnice.
Tatal si Creatorul nostru a avut grija ca mesajul Lui pentru noi sa se pastreze nealterat si sa ajunga la noi la momentul potrivit. Daca in trecut nu oricine avea acces la Biblie, astazi putem sa ne bucuram cu usurinta de Sfanta Scriptura chiar si printr-un simplu search, folosind internetul. Cu toate acestea, societatea in care traim ne indeamna sa consideram judecatile Domnului cuprinse in Cartea Sa demodate, inainte de a da raspunsuri satisfacatoare intrebarilor si problemelor mileniului III, in care totul se petrece cu viteza, este standardizat, mecanizat. Astfel, in dorinta noastra de a avea liber consimtamant intr-o lume aparent capabila de a raspunde tuturor nevoilor noastre, in care isi gasesc locul potrivit si homosexualul, si drogatul/-a, si adulterul/-a etc., uitam de sufletul nostru si devenim niste masinarii, victime ale manipularii- realizata in special prin mass-media.
Cerinta Lui Dumnezeu Tatal- care L-a dat pe Fiul slavei Sale, Isus, la moarte, ca plata a pacatelor noastre- de a-I respecta Cuvantul nu este o dorinta omeneasca, egoista si egocentrista, de pe urma careia cresc profitul si popularitatea, ci este o dorinta parinteasca, izvorata din iubire, pentru ca noi sa fim mantuiti si sa ne bucuram de binecuvantarile primite in urma ascultarii, aici pe pamant, dar mai ales in Cer. Asadar, indemnati-va si indemnati si pe ceilalti la ascultarea susurului bland al Duhului Sfant, care sopteste constant in inimile noastre, si ignorati zumzetul impregnant al unei societati corupte de diavol, prin pacat!


Mirabela