decembrie 06, 2010

PRIETENIA CU DUMNEZEU

“ Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ce va poruncesc Eu.” [Ioan 15:14]

Avraam era un foarte bun prieten cu Dumnezeu. Exista 6 secrete pentru a avea o prietenie buna cu El:
1. SA AI O CONVERSATIE CONTINUA CU EL.
O conversatie nu inseamna neaparat sa stai pe genunchi si sa te rogi, poti sa-I vorbesti Domnului, oriunde ai fi; gandul tau sa fie mereu la El. Spune rugaciuni scurte, de exemplu: Fii binecuvantat! Te laud Doamne! Iti multumesc! etc. Deci rugaciuni scurte.
2. SA CITESTI CUVANTUL DOMNULUI SI SA MEDITEZI LA EL.
Asta place Domnului foarte mult. Nu trebuie sa citesti mult deodata, mai putin, dar sa meditezi la ceea ce ai citit.
3. SA FII CINSTIT CU DUMNEZEU.
Spune-I Domnului tot ce simti si bune si rele; si asta place mult Domnului. Vede sinceritatea ta si sunt convinsa ca va aprecia asta la tine; va vedea cu ce te lupti si ca vrei sa scapi de unele gunoaie care se tin de tine.
4. SA TE SUPUI LUI IN CREDINTA.
Indiferent ce se intampla in viata ta, increde-te in Domnull. Sunt momente cand El ne lasa pentru cateva clipe, nu ne raspunde imediat la rugaciuni. Vrea sa vada credinciosia noastra in El, este ca un test, dar noi trebuie sa invatam sa acceptam TOT ce se-ntampla in viata noastra, pentru ca El este CU noi si IN noi, trebuie sa credem aceasta din toata inima; NU UITA! Domnul este DRAGOSTE!!! El niciodata nu ne va parasi!!! Trebuie sa ne punem mai mult credinta in El.
5. SA DAM VALOARE LA CEEA CE DUMNEZEU DA VALOARE.
Cu cat mai mult devii prieten cu Dumnezeu, cu atat mai mult tu vei avea grija de lucruri pe care-L intereseaza, adica te mahnesti de lucruri de care El se mahneste, si te bucuri de lucruri care-I aduc Lui placere. Ca prieten al lui Dumnezeu, tie trebuie sa-ti pese de toti oamenii din jurul tau de care Lui ii pasa. PRIETENII LUI DUMNEZEU SPUN PRIETENILOR DESPRE DUMNEZEU!
6. SA DORESC PRIETENIA CU DUMNEZEU MAI MULT DECAT ORICE ALTCEVA.
Secretul este ca noi suntem aproape de Dumnezeu cat alegem sa fim.
Dumnezeu nu ne forteaza, dar in schimb are o mare rabdare cu noi. Nu noi L-am ales pe Isus, ci El pe noi. Sa nu uitam acest lucru extraordinar.
APROPIATI-VA DE DUMNEZEU SI EL SE VA APROPIA DE VOI.
Ioan 15:15: “ Nu va mai numesc robi, pentru ca robul nu stie ce face stapanul sau, ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu.”


Felicia P. -Timisoara