octombrie 10, 2010

FOCUL DUHULUI SFANT(2)

“După ce am scăpat de primejdie, am aflat că ostrovul se chema Malta. Barbarii ne-au arătat o bunăvoinţă puţin obişnuită; ne-au primit pe toţi la un foc mare, pe care-l aprinseseră din pricină că ploua, şi se lăsase un frig mare.
Pavel strânsese o grămadă de mărăcini, şi-i pusese pe foc; o năpârcă a ieşit afară din pricina căldurii, şi s-a lipit de mâna lui.
Barbarii, când au văzut năpârca spânzurată de mâna lui, au zis unii către alţii: "Cu adevărat omul acesta este un ucigaş, căci ,Dreptatea' nu vrea să-l lase să trăiască, măcar că a fost scăpat din mare."
Oamenii aceia se aşteptau să-l vadă umflându-se sau căzând deodată mort; dar, după ce au aşteptat mult, şi au văzut că nu i se întâmplă nici un rău, şi-au schimbat părerea, şi ziceau că este un zeu.”
Pavel a scuturat năpârca în foc, şi n-a simţit nici un rău”. [Faptele Apostolilor 28:1-6]

In Matei 12:43-45 este mentionat lucrul acesta: “ Duhul necurat, când a ieşit dintr-un om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi n-o găseşte. Atunci zice: "Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit. Şi, când vine în ea, o găseşte goală, măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi”.
Nu suntem straini nici de aceasta atentionare din partea Domnului, nu suntem straini de planul inamicului si Ii multumim Dlui pentru aceasta. Ce doreste Dumnezeu mai exact, este sa marturisim inaintea Lui, tot ceea ce ne apasa, tot ceea ce ne tine legati si nu simtim libertatea in duhul, ca apoi El sa aduca eliberarea peste inima si mintea noastra si chiar daca diavolul ar veni cu alte 7 duhuri, noi sa n-avem teama, pentru ca nu pot intra in fostul lor loc (daca nu le dam voie), deoarece nu mai este, nu mai exista acel loc, acum este altul nou, curat si totodata impodobit. Slava Domnului.
Acele naparci reprezinta duhurile diavolului, care au rolul de a ne determina sa practicam din nou lucrurile gresite, sa luam cu sine, poate depresia, furia, clevetirea si multe altele care Il intristau pe Dumnezeu. Fiecare naparca aduce cu sine pacatul. Naparca=pacat.
Totusi, de ce diavolul sa-si exerseze puterea prin noi si nu Dumnezeu? Noi suntem ai lui Dumnezeu, suntem creatia Lui.








Felicia P.-Timisoara