noiembrie 22, 2010

INIMA, LOCUINTA LUI ISUS

 ”…Mormântul era o pesteră, la intrarea căreia era asezată o piatră.
"Dati piatra la o parte", a zis Isus. Marta, sora mortului, I-a zis: "Doamne, miroase greu, căci este mort de patru zile."
Isus i-a zis: "Nu ti-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?" [Ioan 11:38-40; 43-44]
După ce a zis aceste vorbe, a strigat cu glas tare: "Lazăre, vino afară!"
Si mortul a iesit cu mâinile si picioarele legate cu fâsii de pânză, si cu fata înfăsurată cu un stergar. Isus le-a zis: "Dezlegati-l, si lăsati-l să meargă."
Ce frumos este acest mesaj de eliberare! Regele Isus Hristos doreste si cauta sa locuiasca in inima ta. II dai tu voie? Cred ca multi dintre noi am simtit cum era si cum arata pestera inimii noastre. Multe lucruri grele am pastrat noi in ea si am sigilat acea pestera, ca nu cumva sa-L lasam pe Domnul Isus sa scoata afara toate mizeriile, toate lucrurile greu mirositoare… Ne-am lasat pacaliti de TEAMA ca nu vom fi curatiti niciodata.
Atunci cand noi dorim si cerem eliberare, cerem “sa se dea piatra la o parte”,  in inima noastra  se intampla ceva: Isus intervine.
In cazul contextului de mai sus, El a intervenit, doar dupa ce s-a dat acea piatra la o parte. Nu astepta ca Isus sa-ti faca partea ta. N-o va face niciodata. El nu intra prin efractie in inima ta, El nu aduce eliberare cu forta. Nu,nu…El stie, El vede,  ca tu ai nevoie de aceasta  eliberare, vindecare si reumplere cu Duhul Lui cel sfant. Poate de multe ori ai spus Domnului: “Doamne, dar vreau sa scap de cutare sau cutare lucru, dar nu pot. Degeaba, ma tot rog sa scap si…nimic. Nu cred ca mai am vreo sansa.”
Totusi, Domnul Isus iti spune in aceste clipe:"Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?"
Atunci, cand ne incredem in Dumnezeu si lasam totul in mana Lui, atunci sa ne asteptam sa vedem slava lui Dumnezeu. El a hotarat sa-si proslaveasca Numele prin tine, prin ceea ce esti tu.
Isus i-a spus pe nume lui Lazar: “Lazare, vino afara!” Acelasi lucru trebuie sa-l facem si noi, sa spunem pe nume lucrului de care vrem sa scapam, sa poruncim asa cum a facut Domnul Isus.
Si acest lucru, tot noi trebuie sa-l facem, nu Domnul Isus. El este puterea si autoritatea noastra. De ce uitam aceste lucruri? De ce ne temem sa o facem?
Dumnezeu doreste sa ne bazam pe Cuvantul Lui, doreste sa-L practicam. Cel mai eficient este sa-l aplicam, incepand cu fiinta noastra.
Asa cum a fost infasurat Lazar, asa am fost si noi infasurati pana sa nu-L cunoastem pe Isus.
Lazar a stat infasurat 4 zile, tu poate esti infasurat de ani de zile….ani de zile ai dus cu tine lucruri “greu mirositoare”. Crezi ca Domnul Isus se teme de acest miros? Il impiedica pe El aceasta lucrare? Este prea tarziu pentru El ca sa te elibereze? NU, nicidecum, ci din contra, abia asteapta sa aeriseasca si sa curete locul inimii tale, sa improspateze acel loc, sa-l parfumeze. Vrei un parfum de calitate? Marca acestuia se numeste: DRAGOSTEA! Nu vei intalni niciunde acest parfum, decat la ISUS. Nu trebuie bani pentru al avea, ci trebuie doar sa-l ceri cu sinceritate.
Stim cu totii ca pesterile sunt locuri intunecoase, reci, umede, dar cand intra Domnul Isus acolo, se face lumina, se incalzeste acel loc, devenind placut. El nu are nevoie de lanterna, de felinar, ci El insusi este LUMINA, care nu lumineaza doar o parte din pestera, ci toata incaperea. Acelasi lucru se intampla si cu inima ta. El nu lumineaza, doar o camaruta din inima ta, ci toate camerele inimii tale.
Slavit sa fie Isus pentru ceea ce este! Lumina Domnului Isus, n-a stat ascunsa, ci a iesit la iveala si a fost pusa in functiune. Cheama-L pe Isus si te va elibera. El te va dezlega si te va lasa sa mergi, nu oricum, ci cu El de mana.
Ioan 11:26: “ Si oricine traieste, si crede in Mine, NU va muri niciodata.”
Crezi lucrul acesta?
                                                               Felicia P.-Timisoara
--