noiembrie 26, 2010

MAI TRECI PE LA SCOALA IERTARII


„Care Dumnezeu este ca Tine, care ierti nelegiuirea si treci cu vederea pacatele ramasitei mostenirii Tale? El nu-Si tine mania pe vecie, ci ii place indurarea! El va avea iarasi mila de noi, va calca in picioare nelegiuirile noastre si vei arunca pe fundul marii toate pacatele lor.” [Mica 7:18-19]
Periodic constat cu amaraciune ca ne-am intors la un Dumnezeu al Dragostei si Indurarii, dar suntem plini de cruzime cu cei care gresesc fata de noi sau fata de o idee de care suntem atasati. Copiii rascumparati prin dragostea jertfitoare a lui Isus Cristos, devin de-o rautate si violenta rupte din talpa iadului fata de semenii lor gresiti, cu fratii lor gresiti sau gresiti inchipuit. Am asistat de cateva zile la o asemenea scena, iar inima a inceput sa-mi sangereze. Cei care predica in fiecare duminica dragostea, au devenit bestii sangeroase. Ma uit si nu-L vad pe Cristos in ei, ci-L vad pe cel ranit rastignit de crucea lui Cristos.
Crispata am inceput sa-mi cercetez din nou inima, sa cer iertare si har de a-i ierta pe fratii cruzi, de a-L ajuta pe cel proaspat rastignit si surghiunit. Si cer din nou sa fiu inscrisa in Scoala Iertarii ca sa pot ierta si sa ma poata ierta Dumnezeu.
Ne place sa beneficiem de dragoste si bunatate, dar nu si sa le transmitem mai departe. Oare va trebui sa ne schilodeasca si pe noi ca pe Iacov ca sa putem fi induratori, iertatori, ca sa emanam in sfarsit dragostea Lui?
Va invit, dragii mei sa trecem din nou pragul Scolii Iertarii si a Dragostei. Sa invatam sa iubim, cu toata imperfectiunea noastra si a fratilor/surorilor, sa invatam sa ii iertam pe cei care indraznesc sa nu se inscrie in tiparele noastre, pe cei care se abat de la matrita noastra si isi permit sa fie albastri cand noi suntem verzi. Dragostea si iertarea incep cu acceptarea celui de langa mine, continua cu cedarea locului in biserica sau in tramvai, cu daruirea unei paine sau a unei hainute… Adica liniute si bastonase de dragoste si iertare pana ajungem sa facem litere, cuvinte, propozitii si fraze pline de Dragoste si Iertare.
                                                                                        

              Daniela