noiembrie 27, 2010

IUBESTE-TE PE TINE INSUTI!

„ Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti “ [Luca 10:27]

Nu stiu cand si de ce s-a intamplat, dar crestinii au ajuns la concluzia ca e rau sa se iubeasca pe sine. Dumnezeu ne recomanda sa ne iubim si sa ne admiram pentru ca ne-a facut fapturi minunate, dar ne avertizeaza sa ne pazim de egoism, de invidie si de mandrie.
Cand nu te iubesti pe tine insuti corect, cum ii vei putea iubi pe cei dragi? Dar pe cei care sunt “aproapele tau”? Cand te vezi bun de aruncat la gunoi sau bun de spanzurat, cum vei putea aprecia corect ceea ce fac cei de langa tine? Cum vei putea fi multumit si multumitor?
Redescopera-te si invata sa te iubesti. Ai motive: Dumnezeu te-a facut unic, a investit mult in formarea ta, chiar daca nu totdeauna vezi asta, pregateste cerul pentru tine si nu vei fi singur acolo.
Invata sa te iubesti pe tine pentru a-ti putea iubi semenii. Incepe alfabetul ca orice copil, cu liniute si bastonase, iar apoi vei putea forma literele scrisorii de dragoste a lui Dumnezeu. Incepe alfabetul cu iubirea de Dumnezeu, iubirea de tine si de aproapele tau.
Fii binecuvantat in descoperirea ta! Vei constata din nou ca esti greu de iubit, dar trebuie sa o faci. Vei constata ca si cei de langa tine sunt greu de iubit, dar trebuie sa o faci!
   
                                                                                                     Daniela